Virtueel vergaderen – altijd en overal, direct met iemand face-to-face kunnen spreken! Wanneer je regelmatig overlegt met je collega’s, wil je snel kunnen schakelen met al je connecties! Een nieuwe dimensie van op een veilige manier effectief en efficiënt communiceren, waar je als bedrijf veel voordelen mee behaald!

Videoconferencing – het communiceren via video. Tot een aantal jaren gelden ondenkbaar, maar nu niet meer weg te denken. De belminuten van nu zijn de videominuten van de toekomst. Hier de 6 voordelen van videoconferencing voor jou op een rij, want het kan je bedrijf echt veel opleveren en besparen. Maar hoeveel precies en wanneer is het kosteneffectief?

De 6 voordelen van videoconferencing:

• Tijdsbesparing: wereldwijd, visueel contact zonder files, zonder reizen en zonder hotelovernachtingen. Geen risico op vertragingen door weer, verkeer, ongeluk of diefstal. Vergaderen op afstand bespaart tijd. Enerzijds doordat deelnemers geen reistijd hebben en anderzijds doordat digitale vergaderingen minder lang duren. Online vergaderen werkt dus productiviteitsverhogend!

• Kostenbesparing: online vergaderen zorgt namelijk voor een besparing op reis- en verblijfkosten en buitenlandse communicatiekosten. Alleen al aan binnenlandse, meerdaagse zakenreizen besteden Nederlanders ongeveer 1,5 miljard euro per jaar blijkt uit onderzoek! Tevens heb je een efficiënter gebruik van de beschikbare werktijden; meer declarabele uren.

• Verbeterde efficiëntie: informatie-uitwisseling in de vorm van het heen en weer mailen tussen collega’s, om bijvoorbeeld een probleem op te lossen, wordt verminderd. Met een online vergadering kan het onderwerp even snel worden besproken en iedereen kan verder, zonder de misverstanden die op de loer liggen bij e-mailcommunicatie! Direct contact met je klanten of leveranciers bij een crisis of noodsituatie, lagere foutmarges en eenvoudiger
profiteren van kennis en kunde op andere locaties!

• Versterkte interne communicatie: collega’s kunnen makkelijk inloggen tijdens een vergadering en bijvoorbeeld kort even hun ideeën aandragen om feedback te vragen. Ook vanaf je laptop, tablet of smartphone inclusief ‘secure business instant messaging’! Zonder de risico’s van een bijvoorbeeld een WhatsApp groep! Zie ook ons artikel ‘Samenwerken met thuiswerkers’.

• Betere werk-privé balans: niet altijd meer naar kantoor hoeven voor een vergadering? Overal waar internet is kunnen inloggen en deelnemen? Ga online vergaderen! Dit verhoogt de flexibiliteit van de werknemers! De tevredenheid van de werknemers neemt toe; hogere loyaliteit en verbondenheid.

• Online vergaderen als ‘groene ’reismaatregel: Help ook de natuur een handje! Online vergaderen verlaagt namelijk de filedruk en draagt bij aan verlaging van de CO2-uitstoot. Zestig procent (60%) van de bedrijven in Nederland stimuleert (video)conferencing als ‘groene’ reismaatregel!

Wil je weten hoe videoconferencing binnen jouw bedrijf of organisatie geïmplementeerd kan worden? Advies nodig? Bel ons! For Conference staat voor je klaar!