Je werknemers laten werken waar en wanneer je wilt! Tijd- en plaats onafhankelijk werken! Dat houdt in dat werknemers hun eigen verantwoordelijkheid moeten kunnen nemen, zelf moeten kunnen bepalen hoe de werkzaamheden worden ingevuld en beoordeeld worden op het resultaat! Een nieuwe manier van werken, waarbij vertrouwen en communicatie van essentieel belang zijn! Maar hoe implementeer je dit binnen je bedrijf?

Stap 1: begin bij jezelf!

Veel vertrouwde gewoontes van je werknemers veranderen en dit kan voor angst en weerstand zorgen. Angst om bijvoorbeeld de vaste werkplek te verliezen, angst om het contact met collega’s te verliezen, de organisatiecultuur, de weerstand tegen verandering, enzovoort. Dus begin bij jezelf en ga stapje voor stapje anders leidinggeven. Wanneer het management ruim voor de werknemer begint met het toepassen van de nieuwe manier van werken heeft de overstap naar HNW pas echt kans van slagen!

Stap 2: Leg uit waarom HNW wordt ingevoerd!

Is dit om te bezuinigen of om je medewerkers juist meer vrijheid te geven? Dit moet voor iedereen glashelder zijn! Om HNW namelijk succesvol te maken binnen je bedrijf zal er vertrouwen moeten zijn op en tussen alle niveaus! Zorg dat er samengewerkt wordt en er een cultuur ontstaat waar mensen hun eigen mening durven te geven. Laat je medewerkers meedenken over hoe

HNW in te passen is in je bedrijf, schep kaders maar geef ze de vrijheid. Dit kost tijd en de voortgang is minder zichtbaar dan bijvoorbeeld een werkvloer opnieuw indelen, maar hierdoor ontstaat wel commitment en trots! Je werknemers zullen zich empowered voelen dat  “hun” plan geïmplementeerd wordt. De kosten van de daadwerkelijke implementatie en de duur ervan zullen aanzienlijk teruglopen!

Stap 3: Organiseer een PEER-meeting

Organiseer een event met als doel inspiratie, netwerken en brainstormen. Nodig mensen uit die ervaring hebben opgedaan met HNW. Enthousiaste verhalen en voorbeelden van mensen vanuit de praktijk werken aanstekelijk! Hulp nodig met het organiseren van uw event? Neem contact met ons op! Wij helpen u graag op weg!

Stap 4: Organiseer trainingen

Bij het invoeren van HNW binnen je bedrijf is meer nodig dan alleen technologie. Om het succesvol te laten zijn is er support nodig van hoger management, goede plannings- en reserveringsmogelijkheden en uiteraard training voor de gebruikers. For Conference BV biedt trainingen aan op eigen locatie of remote via video, wij helpen met het maken van een intern communicatie plan en wij introduceren HNW binnen je bedrijf. Training kan bijvoorbeeld gegeven worden aan werknemers die handig zijn met mobiele apparaten en apps. Zij kunnen de andere medewerkers binnen je bedrijf wegwijs maken. Dit is goed voor de verbondenheid, scheelt je een hoop geld en is nog leuk ook!

Stap 5: implementeer stap voor stap

Voer HNW stap voor stap in. Als bedrijf kun je bijvoorbeeld starten met een klein aantal gebruikers. Is het een succes en neemt het gebruik toe dan kan dit stapsgewijs verder uitgebreid worden. Kwaliteit en service zijn de factoren waarmee For Conference BV zich onderscheidt op de markt van virtuele communicatie. Wij staan 24 uur per dag paraat om uw vragen te beantwoorden en eventuele problemen zo snel mogelijk op te lossen. Neem contact op! Mail of bel 036 – 76 70 290.