Videoconferencing biedt de mogelijkheid om efficiënter en effectiever te vergaderen en te communiceren en is een duurzame afwisseling van de huidige manier van vergaderen. Hieruit volgt dat je direct kunt besparen op tijd en kosten, die aan reizen wordt besteed. Daarnaast is het mogelijk om snel en eenvoudig een korte ad-hoc vergadering of (internationaal) projectoverleg op te zetten.

Waarom gebruiken bedrijven dan nog geen videoconferencing?

  • Er is geen standaard oplossing. Het analyseren en inventariseren van de behoefte, de functionaliteit, de bestaande hardware en infrastructuur zijn onderdeel van het plan van aanpak.
  • Een goede netwerkverbinding is niet aanwezig.  Een (over)belasting van het netwerk kan leiden tot een vertraagde videoverbinding, met als gevolgd kwaliteitsverlies van het beeld of zelfs het volledig uitvallen van de tool. De oorzaak hiervan ligt niet altijd aan de oplossing of de hardware. Integendeel, het internet, de hardware en het aantal gebruikers moeten op elkaar afgestemd zijn.
  • Gebruikers blijven bij “oude” manieren om te vergaderen. Een oplossing die in theorie optimaal werkt, is geen garantie voor succes. Succes wordt pas meetbaar vanaf het moment dat medewerkers daadwerkelijk videoconferencing gaan gebruiken. Dit vraagt om een verandering in de bedrijfscultuur, met o.a. aandacht voor de voordelen van videoconferencing. Lange reistijden en/of lang in de file behoren immers tot de verleden tijd en daarnaast kom direct face-to-face in contact met partners, collega’s en klanten.
  • Er is sprake van gebrek aan kennis. Gebruikers hebben tijd nodig om nieuwe technologieën te accepteren. Dit begint bij kennis en vertrouwen. Het is belangrijk dat mensen leren hoe ze de technologie moeten gebruiken. Maak de gebruikers wegwijs met trainingen en instructievideo’s.
  • Veel bedrijven zien videoconferencing nog als een dure investering. Waar 10 jaar geleden een professionele video-oplossing al gauw € 10.000,- kostte, is dit tegenwoordig al beschikbaar vanaf € 2.000,- en hierdoor ook toegankelijk voor kleinere organisaties.

For Conference helpt u graag met advies over (virtuele) vergaderoplossingen!

Voor meer informatie, advies of vragen klik hier of neem telefonisch contact met ons op: telefoonnummer +31 (0)36 76 702 90.