Gebruikt u al oplossingen voor een telefonische vergadering of videoconference, maar is het geluid in uw grote vergaderruimte nog niet optimaal? Dat is een bekende uitdaging. Vooral voor ruimtes die groter zijn dan 30 m2 is het creëren van goed geluid geen gemakkelijke opgave. De juiste technologie en opstelling spelen hierbij een belangrijke rol. Wij geven u graag een aantal tips, zodat u kunt profiteren van optimaal geluid in uw grote vergaderruimte.

  1. Neem een goede houding aan tijdens de vergadering en vraag andere deelnemers hetzelfde te doen. Denk hierbij aan aspecten, zoals duidelijk en luid spreken, het beperken van achtergrondgeluiden, het focussen op de vergadering en zitten in de buurt van een microfoon. Eventueel kunt u voor uw organisatie een lijst opstellen met tips voor effectief vergaderen (op afstand).
  2. Zorg voor een goede netwerkverbinding. Een traag of (over)belast netwerk kan leiden tot een vertraagde verbinding en hierdoor kan het geluid uitvallen of haperen. Het internet, de technologie en het aantal gebruikers moeten op elkaar afgestemd zijn.
  3. Let op de plaatsing van microfoons en luidsprekers. Zorg ervoor dat er genoeg microfoons zijn voor alle deelnemers en de oppervlakte en zorg voor voldoende spreiding.
  4. Test de techniek op voorhand. Weet u hoe de techniek werkt en moet u mogelijk nog iets afstellen om optimaal geluid te krijgen? Doe dit vóór een vergadering en vraag eventueel hulp aan de verantwoordelijke afdeling binnen uw organisatie, zoals ICT of een facilitaire dienst.
  5. Wees kritisch ten aanzien van de techniek die u gebruikt. Wanneer u regelmatig in een grote vergaderruimte vergadert, heeft u mogelijk een ander systeem of andere techniek nodig. For Conference heeft oplossingen voor iedere vergadering en vergaderruimte, ook grote vergaderruimtes. Zoals bijvoorbeeld het Nureva HDL300 audiosysteem. Dit systeem vereist geen handmatige instellingen.

Wat is het Nureva HDL300 audiosysteem?

De kern van het Nureva HDL300 audiosysteem is een unieke technologie (Microphone Mist), die de kamer vult met 16.384 virtuele microfoons. Uitgevoerd op een real-time hardware platform, verwerkt deze unieke technologie alle microfoons tegelijkertijd en wordt dynamisch scherp gesteld op degene die zich het dichtst bij de luidspreker bevindt. Zo wordt de beste geluidskwaliteit gegarandeerd.

Het HDL300 audiosysteem wordt automatisch gekalibreerd, dus er is geen technische instelling of aanpassing voor de kamer. De microfoon- en luidsprekerstangen kunnen eenvoudig op de muur worden gemonteerd, waardoor de tafelruis en storende tafelgeluiden vrijwel worden geëlimineerd en alle deelnemers een helder geluid krijgen. Er zijn twee modellen leverbaar: de HDL300 (voor ruimtes tot 57 m2) en de Dual HDL300 (voor ruimtes tot 138 m2).

De (Dual) HDL 300 is geschikt voor gebruik met diverse conference tools en platforms, zoals Skype for Business, Cisco Webex, Google Hangouts en Microsoft Teams. Verder is het te integreren met software, zoals Jira en Microsoft Azure.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over het Nureva (Dual) audiosysteem of onze andere oplossingen voor uw (virtuele) vergaderruimte? Neem dan contact op met onze vergaderspecialisten.

Ja, ik wil meer informatie over HDL300