Vergaderen via beeldschermen, zoals de pc, tablet of zelfs de mobiele telefoon, wordt door het bedrijfsleven omarmd. Het maakt bedrijven slagvaardiger en sneller in hun communicatie. Bovendien levert het tijd en geld op. For Conference ondersteunt organisaties en bedrijven bij video-vergaderen met het product StarLeaf. Een van de klanten van For Conference is UNIS Group, een internationaal opererend bedrijf met 12 vestigingen wereldwijd die elke week met elkaar contact hebben. Richard van Kammen en Arnold Teuben van UNIS Group vertellen welke voordelen video-vergaderen hen heeft gebracht.

‘Ons bedrijf werkt internationaal. Vergaderen via video verbetert onze communicatie’

Vergaderen via video: eenvoudig, direct en overal

Het Nederlandse bedrijf UNIS Group heeft – als specialist in onder meer de reparatie van industriële elektronica – dagelijks contact over de hele wereld. Het bedrijf telt inmiddels zo’n tweehonderd medewerkers in Europa, Brazilië en China. Collega’s van UNIS Group spreken elkaar zeer regelmatig. Richard van Kammen, sales en marketing manager bij UNIS Group: “Sinds wij overgestapt zijn naar deze professionele manier van vergaderen op afstand, communiceren we veel beter met elkaar. Zelf kan ik makkelijker mijn teams aansturen en zie ik mijn collega’s effectiever samenwerken. Iedereen voelt zich bovendien meer betrokken bij ons bedrijf, omdat we makkelijker even snel overleggen dankzij videoconferencing van For Conference. Dat is een enorme winst voor zo’n internationaal bedrijf als het onze.” Videoconferencing of video-vergaderen is heel eenvoudig te installeren, direct in te zetten en overal wereldwijd mogelijk, zolang er een internetverbinding is.

Richard van Kammen Unis Group For Conference
Arnold Teuben Unis Group For Conference

Hoe werkt video-vergaderen van For Conference?

Arnold Teuben houdt zich bezig met de ICT bij UNIS Group: “In de vergaderkamer van ons hoofdkantoor in Grou is er één groot scherm. Vandaaruit hebben we wereldwijd heel snel contact met onze andere vestigingen. Onze medewerkers overleggen elke week wel via video-vergaderingen vanaf een mobiele telefoon, tablet, laptop of pc met elkaar, en met ons hoofdkantoor. Sinds we bij For Conference zijn, werken we beter samen, zoeken elkaar online sneller op en we besparen op reis- en telefoonkosten; dat is heel prettig.” De communicatie verloopt via de StarLeaf Cloud Service, een beveiligde verbinding. “Bedrijfsgegevens en –gevoelige informatie komen dus niet op straat te liggen; daar beschermt dit systeem onze organisatie voor. Dat geeft onze medewerkers én klanten ook een goed gevoel.” Een ander voordeel dat de ICT’er ziet:
“Organisaties hoeven geen enorme investeringen te doen in hun infrastructuur. Het beheer en onderhoud zijn zeer aantrekkelijk; For Conference zorgt voor de nieuwste updates en komt met alternatieven, of slimmere oplossingen voor onze organisatie, zonder dat wij ernaar hoeven te vragen. Ze zijn altijd bereikbaar mochten er onverhoopt problemen zijn en ze lossen het razendsnel op.”

Hoe zijn videovergaderingen in te plannen?

“Dat gaat heel snel en makkelijk”, antwoordt Arnold Teuben. “De uitnodiging voor een video-vergadering wordt automatisch per email gestuurd. Daarin staan de instructies om bij die vergadering aanwezig te zijn; die uitnodiging wordt bovendien in ieders digitale kalender gezet.”

De voordelen van video-vergaderen via For Conference

 • Gemakkelijke (éénmalig) te installeren;

 • Geen omkijken naar onderhoud;

 • Altijd ondersteuning stand-by;

 • Altijd de nieuwste features dankzij continue updates;

 • Excellente HD-beeld- en geluidskwaliteit;

 • Elke applicatie op uw PC is via videoconferencing te delen;

 • Gasten kunnen zonder meerkosten deelnemen;

 • Multipoint videoconferencing tot 17 deelnemers;

 • Nieuwe gebruikers zijn eenvoudig toe te voegen via een online portal;

 • Verbinding met alle huidige videosystemen.

Wat het uw organisatie nog meer oplevert:

 • Verbetering van de interne communicatie;

 • Effectiever en sneller contact;

 • Meer betrokkenheid tussen medewerkers onderling en met uw bedrijf;

 • Tijdwinst: geen onnodige lange reizen naar het buitenland;

 • Kosten omlaag: geen reiskosten naar het buitenland, geen (dure) mobiele telefoon abonnementskosten noch dure telefoongesprekken;

 • Vrijheid om te vergaderen waar en wanneer uw medewerkers dat maar willen.

Meer weten?

For Conference BV is de internationale communicatiespecialist op het gebied van vergaderen op afstand. StarLeaf is een van de producten die For Conference aanbiedt bij video-vergaderen. For Conference bestaat
10 jaar en biedt snelle, makkelijk toepasbare oplossingen voor telefonisch vergaderen, web conferencing en videoconferencing.

Wij helpen je heel graag verder!

CONTACT