Whitepaper

Wij hebben de voordelen en argumenten van video conferencing voor u op een rijtje gezet. Vul uw gegevens in en download het whitepaper “Hoe overtuigt u anderen in uw organisatie van de voordelen van video conferencing?”

Whitepaper download

Video conferencing

Consumenten oplossingen voor videogesprekken zoals Skype, FaceTime en Google Hangouts vervangen steeds vaker de telefoongesprekken met familie en vrienden. Ook voor zakelijke besprekingen wordt, zowel intern als extern, videocommunicatie steeds frequenter ingezet. Zeker als je vergaderen in economisch perspectief ziet, verdient een professioneel videoconferencing systeem zich snel terug. Lees verder >>>

Videoconferencing blijft zich constant ontwikkelen en een groot aantal remmende factoren op het gebied van videocommunicatie zijn achterhaald. Tot een aantal jaar geleden waren de professionele videoconferencing systemen alleen al uit kostenoverweging voorbehouden aan multinationals en grotere ondernemingen. Dankzij de ‘cloud’, steeds goedkoper wordende (electronische) hardware en ruimschoots beschikbare internet bandbreedte wordt een video conference steeds interessanter voor veel bedrijven.

Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat bij veel bedrijven op de agenda. De middelen die we gebruiken en verbruiken, zoals kopieerpapier en koffiebekertjes, zijn inmiddels wel ‘verduurzaamd’. Ook lampen worden vervangen door LED en lichtschakelaars door sensoren. Thuis werken is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. De wekelijkse meeting staat echter nog steeds vaak op de agenda.

In tegenstelling tot gratis video communicatie toepassingen zijn professionele systemen dankzij de H.323 standaard met elkaar uitwisselbaar. Indien klanten, leveranciers of andere partners beschikken over een videoconferencing systeem, kan een video conference met deze partijen worden opgezet ongeacht het type of merk. Door middel van een desktop cliënt of het downloaden van een app, kan er ook gebruik worden gemaakt van laptops, tablets en smartphones. Zo kunnen ook individuele personen aan een videogesprek deelnemen.