Online Event Service: een interactief online event

De 1,5 meter afstand maakt het praktisch onmogelijk om op locatie een bedrijfspresentatie, product introductie, congres, lezing enz. te geven. Inmiddels is een unified communications- of cloud oplossing alom bekend. Het is mogelijk om via video in verschillende sessies aan meerdere groepen dezelfde presentatie te geven, maar dit is tijdrovend en niet efficiënt. De uitdaging is dus dat u uw offline event transformeert naar een online omgeving, en nog steeds met uw boodschap uw publiek bereikt.

Waarom kiest u voor de Online Event Service van For Conference?

  • U heeft een grote virtuele ruimte nodig voor uw online events.

  • U zoekt een organisatie met voldoende kennis om een groot event te hosten.

  • Wij zorgen ervoor dat uw event vloeiend verloopt.

  • U heeft ondersteuning nodig bij de organisatie en voorbereiding van uw Online Event.

Advies op maat

Advies, begeleiding, co-moderatie en hosting van uw online event. For Conference heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van virtuele communicatie. U wilt graag een online event organiseren voor medewerkers, relaties of partners, maar heeft geen idee hoe dit kan? Laat u vrijblijvend informeren over de For Conference Online Event Service.

Advies op maat

Waar kunt u onze online event service o.a. voor gebruiken?

Marketing webinars

Betrek klanten, prospects en collega's met een interactief webinar in HD-video met Q&A en polling. Presenteer de nieuwe roadmap of geef extra aandacht aan een product introductie.

Vergaderingen met medewerkers

Maak van elke bijeenkomst een open forum, waar iedereen vragen kan stellen, ideeën en informatie kan delen en dit alles via een live online webinar.

Training en opleiding

Verander online opleidingstrajecten van eenrichtingsverkeer in een effectieve leerervaring door deelnemers te betrekken bij het delen van content, ideeën en vraag- en antwoord sessies en polling.

Alleen luisteren of juist interactief?

Er zijn tal van tools , waarbij u online een grote(re) groep mensen kunt bereiken, maar welke oplossing is geschikt voor welk doel en waar moet u op letten? Het is goed om vooraf goed na te denken of deelnemers alleen kunnen kijken en luisteren of dat u juist uw event interactief wilt maken. Functionaliteiten als Q&A, polling of break-out rooms bieden de mogelijkheid om deelnemers te betrekken bij de presentatie. Registratiemogelijkheid en een presentielijst geven een goed overzicht over het aantal aanmeldingen en de daadwerkelijke aanwezigen.  Wilt u content of een presentatie tonen op het scherm; ook dit behoort tot de mogelijkheden. Allemaal aspecten die bepaalde tools uitsluiten en juist andere geschikt maken.

Online Event Service: wat is hierbij inbegrepen?

In fase 1 worden praktische zaken zoals het aantal deelnemers en het aantal sprekers afgestemd. Het type boodschap, maar ook wensen als deelnemer registratie, een presentielijst, enquête of break-outrooms, worden besproken. In deze fase adviseert For Conference welke tool geschikt is om uw online event tot een succes te maken.

In de voorbereidingsfase wordt de link en de service getest en ook technische aspecten als microfoon en geluid. Ook worden de wensen met betrekking tot begeleiding tijdens het event afgestemd.  Welke functie heeft de co-moderator (For Conference) tijdens het event. In deze fase worden ook details als enquête, chat en break-outrooms afgestemd en of het event moet worden op genomen. Zijn er meerdere sprekers (op verschillende locaties), dan brengt For Conference ze allemaal samen en begeleidt hen in de voorbereiding en de werkwijze.

Hier vindt het event daadwerkelijk plaats. Onze co-moderator zorgt ervoor dat de presentatie en documenten klaar staan in de online omgeving. De “ruimte” wordt op tijd geopend. Tijdens het event kan de co-moderator technische vragen over geluid beantwoorden in de app. Is tijdens de voorbereiding afgestemd dat er bijvoorbeeld een enquête wordt gehouden, dan kan de co-moderator deze activeren en de data hiervan veilig stellen en deze na het event beschikbaar stellen. Dit geldt ook voor eventuele opnames.

Aanvullende diensten

Een event op locatie is iets heel anders dan een online event. Bij online zijn aspecten als techniek, content keuze, presentatie en interactie van invloed op het verloop en dus ook de kwaliteit van het event. Het overbrengen van een online boodschap is iets heel anders, maar ook de opbouw, pauze en functionaliteiten zijn anders. Wij ondersteunen en completeren uw event op verschillende vlakken.

Support services:

Persoonlijke technische ondersteuning en controle, technische controle voor groepen, initiële support en technische consultancy.

Co-moderatie services:

Pre-meetings, co-moderatie, feedback.

Consultancy services:

Advies bij de ontwikkeling van live online events, leren, online didactisch werk, -en instructievormen alsmede het geven van presentaties en trainingen.

Eventcalls:

Voor meer informatie over een conference call met één of meerdere sprekers en veel luisteraars kijk op Event Calls powered by For Conference