Smart Office Oplossingen

VAN WERPLEK NAAR FLEX- EN ONTMOETINGSPLEK

Werkplekbeheer

Hoe weet je als medewerker dat er een plek voor jou beschikbaar is op kantoor?

Meer over werkplekbeheer

Roombooking

Hoe regel je de bezetting van vergaderruimtes met de juiste tools voor fysiek overleg?

Meer over Room booking

Digitale receptie

Hoe ga je om met bezoekers? Hoe houd je bij hoeveel mensen er in het pand aanwezig zijn.

Meer over digitale receptie

Digital signage

Toon functionele data en informatie eenvoudig op de schermen op kantoor.

Meer over digital signage

Er komt beweging in de terugkeer naar kantoor. Veel werknemers denken aan een hybride werkpatroon, waarbij ze thuiswerken combineren met werken op kantoor. Hoe beweegt een organisatie mee in deze ontwikkelingen? Is het nog wel noodzakelijk dat alle werknemers een eigen werkplek hebben? Dit stelt nieuwe eisen aan het werken op kantoor. Denk aan een omgeving die is ingericht voor flexwerken, overleggen, vergaderen en waar minder fysieke plekken nodig zijn.

Reserveren, registreren en inrichten

Hoe kun je zorgen voor goed werkplekbeheer en geef je ruimte aan een nieuwe manier van werken?

  1. Gebruik een reserveringsapp voor werkplekbeheer en vergaderruimtes
    Als werkgever kun je een aantal vaste dagen met de individuele werknemer afstemmen, maar dit beperkt hem/haar wellicht om met de juiste teams op de beschikbare data te kunnen afspreken op kantoor. Werken in spreadsheets is een optie, maar is zeer foutgevoelig, complex en tijdrovend. Een innovatieve oplossing is een reserveringsapp voor werkplekbeheer en het boeken van een vergaderruimte. Alle collega’s kunnen via een app op hun mobiel een werkplek of vergaderruimte reserveren. Hiermee voorkom je dubbele boekingen en zijn er nooit teveel mensen op kantoor. Als werkgever heb je direct een overzicht van de bezetting.
  2. Introduceer een digitale receptie
    Veel organisaties weten ongeveer hoeveel mensen er in het pand aanwezig zijn. Met een digitale receptie kun je dit precies weten. Ook ontlast het de receptie medewerkers omdat bezoekers zelf kunnen inchecken.
Contact met een specialist