Terug naar kantoor 

De corona crisis heeft werksituaties enorm veranderd. Het advies om zoveel mogelijk thuis te werken, geldt nog steeds. De laatste zes maanden blijkt dat thuiswerken en op afstand vergaderen niet ten koste gaat van de productiviteit en de samenwerking. Werknemers vinden het thuiswerken zo positief, dat ze na de crisis hopen dit ook vaker te doen. Toch blijft de behoefte om collega’s en relaties persoonlijk te ontmoeten. De behoefte om weer naar kantoor te gaan groeit. Bedrijven denken na over hoe en wanneer medewerkers weer naar kantoor kunnen komen en hoe ze dit in goede banen kunnen leiden, met aandacht voor social distancing.

De 1,5 meter afstand regel, welke natuurlijk ook op kantoor geldt, bepaalt de stroom van binnenkomende en vertrekkende werknemers, maar ook de bezetting van de werkplekken. Wat betekent dit voor de functie van het kantoor? Maakt de traditionele inrichting plaats voor het nieuwe werken, dus een kantoor wat meer ingericht is op flexwerken, overleggen en vergaderen? Hoe kan een kantoor zo optimaal mogelijk worden ingericht voor social distancing?

Advies op maat

Hoe richt u uw kantoor zo optimaal mogelijk in voor social distancing? Wij adviseren u graag.

Advies op maat

Social distancing: waar moet u aan denken?

 • Bedenk hoe u het overzicht houdt over de bezetting van werkplekken, de vergaderruimtes en hoe u bezoekers registreert.

 • Hoe gaat u om met medewerkers, die onaangekondigd naar kantoor komen, waardoor er teveel mensen voor het aantal werkplekken zijn?

 • Wat doet u op momenten dat de 1,5 meter niet gehandhaafd kan worden?

 • Hoe regelt u de bezetting: wie kan er naar kantoor en op welke dagen?

Ontdek GoBright:

Natuurlijk kunt u werken met lijstjes in een Excel of Word document, maar dit is een tijdrovende of foutgevoelige oplossing. Met GoBright beheert u gemakkelijk werkplekken en vergaderruimtes. Wij vertellen u graag meer over deze oplossing.

De concepten Work en Meet geven een duidelijk overzicht van de beschikbare werkplekken en vergaderruimtes, met de mogelijkheid voor medewerkers om deze te boeken. Vol is vol, dus niet meer medewerkers dan werkplekken, maar ook de vergaderruimtes kunnen niet dubbel geboekt worden. Het concept Visit biedt digitale zelf registratie door bezoekers. Het unieke, gebruiksvriendelijke platform van GoBright is overzichtelijk en te boeken in een online portaal of app. Met deze oplossingen is de terugkeer naar kantoor in goede banen te leiden, zonder dat dit ten koste gaat van veiligheid (1,5 meter), productiviteit en samenwerking. Medewerkers kunnen hun werk slimmer, met plezier en efficiënt uitvoeren. Organisaties hebben de mogelijkheid om nieuwe manieren van werken te ontwikkelen.

GoBright Work

 • Helpt (flex)werkplekken effectief te managen;

 • Toont de bezettingsstatus in één overzicht met de mogelijkheid direct een beschikbare werkplek te boeken;

 • Collega’s zijn makkelijk en snel vindbaar, waardoor niet iedereen het hele kantoor door “moet”;

 • Iedereen is verzekerd van een eigen werkplek;

 • Er is een maximum aantal werkplekken welke gereserveerd kunnen worden. Hierdoor zullen er niet te veel medewerkers op kantoor zijn.

GoBright Meet

 • Elke ruimte kan maar één keer op hetzelfde tijdstip geboekt worden. Hierdoor heeft u geen dubbele boekingen of inefficiënt gebruik van vergaderruimtes op kantoor;

 • In één oogopslag de beschikbaarheid van de vergaderruimte(s) met de mogelijkheid deze direct te boeken;

 • Medewerkers hoeven niet meer te zoeken naar ruimtes. Daarnaast zijn er geen onderbrekingen van vergaderingen, omdat het duidelijk is wanneer een ruimte niet beschikbaar is;

GoBright Visit

 • Bezoekers kunnen zichzelf bij de receptie registreren. De registratie is digitaal en AVG-proof;

 • Real-time online beveiligd overzicht van wie er in het gebouw is of is geweest;

 • Wachttijden bij de receptie zijn verleden tijd, omdat de host  direct na registratie van de bezoeker wordt geïnformeerd;

 • GoBright Visit voldoet aan de GDPR-vereisten van de EU voor bezoekersregistratie.

meer over Work
meer over meet
meer over visit