Videoconferencing

Videoconferencing  is het gebruik van video en audio om twee of meer locaties via het internet met elkaar te verbinden en communicatie mogelijk te maken. De primaire doelstelling hierbij is om op afstand met elkaar te kunnen vergaderen of  te overleggen waarbij het lijkt alsof de deelnemers zich in dezelfde ruimte bevinden.

Videoconferencing biedt de mogelijkheid om efficiënter en effectiever te vergaderen. Niet als 100% vervanging van ‘face 2 face’-vergaderen, maar wel als een duurzame afwisseling van de huidige manier van vergaderen. Een besparing van tijd en kosten die aan reizen worden besteed is direct te maken, maar ook het snel en eenvoudig kunnen opzetten van korte ad-hoc vergaderingen en (internationaal) projectoverleg is mogelijk en wordt door de dagelijks groter wordende groep video conference gebruikers als toegevoegde waarde gezien. Door videogesprekken kunnen snel en efficiënt relaties worden opgebouwd zonder de werkplek daarbij te verlaten.

Vergaderen via video

Consumenten oplossingen voor videogesprekken zoals Skype, FaceTime en Google Hangouts vervangen steeds vaker de telefoongesprekken met familie en vrienden. Ook voor zakelijke besprekingen wordt, zowel intern als extern, videocommunicatie steeds frequenter ingezet. Zeker als je vergaderen in economisch perspectief ziet, verdient een professioneel videoconferencing systeem zich snel terug.

Videoconferencing blijft zich constant ontwikkelen en een groot aantal remmende factoren op het gebied van videocommunicatie zijn achterhaald. Tot een aantal jaar geleden waren de professionele videoconferencing systemen alleen al uit kostenoverweging voorbehouden aan multinationals en grotere ondernemingen. Dankzij de ‘cloud’, steeds goedkoper wordende (electronische) hardware en ruimschoots beschikbare internet bandbreedte wordt een video conference steeds interessanter voor veel bedrijven.

Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat bij veel bedrijven op de agenda. De middelen die we gebruiken en verbruiken, zoals kopieerpapier en koffiebekertjes, zijn inmiddels wel ‘verduurzaamd’. Ook lampen worden vervangen door LED en lichtschakelaars door sensoren. Thuis werken is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. De wekelijkse meeting staat echter nog steeds vaak op de agenda.

In tegensteling tot gratis video communicatie toepassingen zijn professionele systemen dankzij de H.323 standaard met elkaar uitwisselbaar. Indien klanten, leveranciers of andere partners beschikken over een videoconferencing systeem, kan een video conference met deze partijen worden opgezet ongeacht het type of merk. Door middel van een desktop client of het downloaden van een app, kan er ook gebruik worden gemaakt van laptops, tablets en smartphones. Zo kunnen ook individuele personen aan een videogesprek deelnemen.

Hoe overtuigt u anderen van videoconferencing?

Wij hebben de voordelen en argumenten van video conferencing voor u op een rijtje gezet. Download hier het whitepaper: “Hoe overtuigt u anderen in uw organisatie van de voordelen van video conferencing?

Download

Leveranciers

bluejeans logo For Conference
Lifesize Logo For Conference
Starleaf logo For Conference

Vragen?

Neem contact met ons op.

Wij zijn For Conference.
Wij helpen u graag!

For Conference is 24/7 beschikbaar voor vragen, support en advies. Als u het antwoord op uw vraag niet heeft gevonden, neem gerust contact met ons op. Zoekt u naar nieuwe manieren van communiceren, wilt u advies of heeft u een specifieke situatie, dan praten wij graag met u over de mogelijkheden.

CONTACT